Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnątrznych liści, opłukać, przekroić na ćwiartki, z każdej wyciąć głąb, a liście włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Miękką odcedzić, odcisnąć i posiekać. Drobno pokroić słoninę, stopić i na złoto podsmażyć na niej posiekną cebulę. Następnie włożyć kapustę, pokroić w paski wędlinę, wlać maggi i mieszjąc, smażyć kilka minut. Łazanki ugotować al dentr, odcedzić, od razu wymieszać z farszem z kapusty i przełożyć na wygrzny półmisek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !