Sposób przygotowania

Cebulę pokroić drobno, paprykę umyć, usunąć środek i pokroić w małą kostkę.
W rondlu lub na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę (2 minuty). Dołożyć mięso mielone wołowe, zamieszać i smażyć 2-3 minuty.
Kukurydze osączyć, dodać do mięsa i wymieszać.
Wrzucić na patelnię pokrojoną paprykę, dodać koncentrat pomidorowy oraz ocet winny.
Całość posypać chili, przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 25 minut.
Można podawać z bagietką lub ziemniakami.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mmmjjj

    wygląda smakowicie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !