Sposób przygotowania

do naczynia wsypać składniki ciasta i zagnieść na jednolitą masę następnie podzielić ciasto na dwie równe częśći i wyłożyć na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia i upiec w temp.180st.ok.15min.jeśli będzie mleko w puszce słodzone to należy je zagotować w garnku z wodą ok.3godz.śmietanę wylać do naczynia i ubić na puszystą masę,następnie dodać do ubitej śmietany rozpuszczoną wcześniej w kilku łyżkach wrzątku żelatynę dokładnie wymieszać i wylać na upieczony placek wyrównać i przykryć drugim plackiem na wierzch polać ugotowane mleko lub masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi wstawić do lodówki do schłodzenia,ciasto najlepiej smakuje następnego dnia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !