Sposób przygotowania

Mięsko opłukać, dokładnie osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Mięso wrzucić na mocno rozgrzany olej, smażyć przez 3-4 min, ciągle mieszając.
Z cykorii wykroić głąb, rozdzielić listki. Najładniejsze opłukać pod bieżącą wodą i dekoracyjnie rozłożyć na talerzach.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Umyty i osuszony ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z miąższu melona za pomocą łyżeczki wykroić małe kulki.
Rzodkiewkę, ogórek, melon i osączone z tłuszczu mięso wymieszać. Ułożyć na cykorii. Wymieszać oliwę z octem. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Sosem polać sałatkę. Udekorować rzeżuchą lub natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !