Sposób przygotowania

Gruszki umyć i obrać. Orzechy zmielić lub drobniutko posiekać. W garnku zagotować szklankę wody z cukrem, włożyć całe gruszki, gotować 10 min, po czym wyjąć i ostudzić. Każdą gruszkę przekroić wzdłuż na pół, wyciąć łyżeczką gniazdo nasienne i w to miejsce włożyć biały ser. Połówki gruszek złączyć i posypać orzechami.

Sos:

Dżem zagotować z 5 łyżkami wody, dodać rozdrobnioną w dwóch łyżkach zimnej wody mąkę ziemniaczaną, jeszcze raz zagotować mieszając, następnie ostudzić. Sos rozlać do talerzy i ustawić na nich gruszki.

SMACZNEGO! :-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !