Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić z wodą, do gotującej powoli wsypywać mąkę z proszkiem, cały czas mieszając. Ciasto ostudzić i dodajac po 1 jajku ucierać mikserem.Ciasto podzielić na pół, rozłożyć na formie i piec po kolei ciasta. W tym czasie zrobić krem - mleko zagotować, troszkę odlać zimnego i w tym wymieszać wszystkie składniki oprócz żółtka. Wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ostudzić. Dodać masło,cukier i żółtko, zmiksować na gładki krem i nim przełożyć ciasta.Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam karpatkę!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    Ja też uwielbiam karpatkę!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pyszna
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    baardzo dawno nie robiłam, pora chyba to nadrobić, a przepis i zdjęcie kusi oj kusi:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Uwielbiam karpatkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !