Sposób przygotowania

Oczyścić udka z kurczaka, osolić. Obrumienić na rozpalonym maśle, dodać groszek i zalać rosołem lub wodą tyle tylko aby groszek był zakryty i dusić tak długo aż kurczęta i groszek będą miękkie. Wtedy zaprawić sos mąką, doprawić cukrem, posolić do smaku. A przed samym podaniem dodać garść zielonego kopru i pietruszki. Groszek ułożyć na spodzie półmiska, a na wierzchu udka kurczaka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    szczególnie te puszki z groszkiem są staropolskie....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepraszam, a mogę zapytać w czym staroplskość tego cud przepisu?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !