Sposób przygotowania

Marynatę robimy z wina, oleju, przyprawy warzywnej. Mieszamy wszystko. Mięso opłukujemy, zbijamy. Wkładamy do marynaty. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Liście kapusty płuczemy Mięso osuszamy papierowym ręcznikiem, opruszamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa kładziemy plasterek sera i liścia kapusty. Pośrodku układamy po kilka słupków marchwi. Mięso zwijamy, wiążemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju, przekładamy do rondla i wlewamy bulion i marynatę. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i tymianek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok. godziny pod przykryciem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !