Sposób przygotowania

Marchew i ziemniaki obieramy i gotujemy na półtwardo - możemy też wykorzystać pozostałe po obiedzie. Cebulę, marchew, ogórki i ziemniaki kroimy w plastry i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Śmietanę mieszamy z jajkiem, przyprawami i startym żółtym serem. Powstałym sosem zalewamy warzywa. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy ok. 25 min.

Komentarze

  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zdjęcie niezgodne z regulaminem. Zdjęcie główne powinno pokazywać gotową potrawę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię warzywne zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !