Sposób przygotowania

Melony przekroić, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć miąższ. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, włożyć do rondla, dodać miąższ z melonów, wlać 2 szkl wrzącej wody, wsypać cukier i ugotować. Następnie zmiksować. Ciągle mieszając wlać mleko wymieszane z budyniem, zagotować. ostudzić. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i posypać cynamonem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    brzmi pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny!!!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    w takim wydaniu chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie chłodniki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !