Sposób przygotowania

Masło, cukier puder, żółtka utrzeć na puszystą masę. Gdy utarte dodać obrane i utarte na tarce o dużych otworach jabłka, masę makową, kaszę mannę, bakalie i proszek do pieczenia, wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do przegotowanej brytfanny, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !