Sposób przygotowania

Pokroić wędzonkę w paski i wytopić na patelni. Umyte i osuszone cukinie i cebulę pokroić w pasterki, smażyć na oliwie na dużej patelni. Gdy nieco zmiękną, dodać bekon wraz z wytopionym tłuszczem oraz jajka roztrzepane widelcem na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na niewielkim ogniu przez 12 minut. Kiedy spód się zarumieni, a masa zestali, wstawić patelnię na 5 minut do rozgrzanego piekarnika. Pokroić fittatę na kliny, posypać zieleniną. Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    coś dla mnie, lubię cukinię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    coś dla mnie, lubię cukinię :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Smaczne danie i do zrobienia ,bo jeszcze cukinia na ogrodzie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !