Sposób przygotowania

dynię umyć, obrać pokroić w kostkę, włożyć do rondla podlać szklanką wrzącego wywaru i ugotować pod przykryciem. Następnie przetrzeć przez lub zmiksować, wymieszać z pozostałym wywarem i przecierem pomidoeowym, przyprawić cukrem i solą. Zdjąc z ognia, zabielić jogurtem, posypać zieleniną. Podawać gorącą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawe;)
  • 9
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis.
  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    superowe!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    przepis na czasie!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    Ciekawy przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zupa jest pyszna,polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Idę gotować !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    znam inny przepis na dyniankę, ale muszę tego wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    lubie zupe dyniowa, polecam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Jeszcze nigdy nie gotowałam zupy z dyni, chyba muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !