Sposób przygotowania

Ubijamy pianę z trzech białek dodajemy cukier i ubijamy aż białka staną się lśniące i gęste.Żółtka ubijamy z cukrem i mlekiem skondensowanym aż zbledną.Serek ubijamy z wanilią i śmietanką,do serka dodajemy żółtka i mieszamy,Jedną szklankę masy mieszamy z roztopioną czekoladą.Ubite białka dodajemy do reszty mieszanki serowo-żółtkowej i delikatnie mieszamy..Mieszankę czekoladową przekładamy na dno tortownicy wyłożonej pokruszonymi ciastami wymieszanymi z rozpuszczonym masłem wodą i zapachem pomarańczowym.Pieczemy w piekarniku 45 min w 180 potem podwyższamy temperaturę do 230 stopni i pieczemy 8 min,wyłączamy piec i otwieramy dzwiczki na 3 min.Gdy ostygnie przekładamy do lodówki żeby się schłodziło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam serniczek, dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jak sernik - to ja się piszę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wyszedł cudowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !