Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekać.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na jarzynowej tarce ( 1 dużą pokroić na większe kawałki). Masło rozgrzać i przysmażyć na nim czosnek i cebulę.Dodać pieczarki.Smażyć aż do odparowania soku. Zalać ugotowanym wcześniej wywarem ze skrzydełek i warzyw.(ugotowane warzywa wykorzystać do czego innego).Gootować 25 minut.Zabielić.Doprawić podanymi przyprawami wg uznania. Podawać z ugotowanym makaronem, posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam pieczarkową, a tak dawno nie robiłam tej zupy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    lubie pieczarkową własnie z makaronem ;-) pycha !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż zrobiłam się głodna. Zjadłabym porcyjkę takiej zupki z prawdziwą przyjemnością.
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Proszę, częstujcie się!
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    Z chęcią spróbuje ugotować zupę wg tego przepisu, moja jest trochę inna.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pięknie podana :)
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Anna, dziękuję bardzo za miły komentarz.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !