Sposób przygotowania

Podudzia gotujemy z obraną włoszczyzną w małej ilości wody, z dodatkiem soli, pieprzu, ew kucharka (będziemy potrzebować ok szklanki bulionu).

Kalarepę i cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Gotowe zalewamy ok szklanką bulionu (tak aby przykryła tylko warzywa). Gotujemy do miękkości warzyw.

W tym czasie mięso obieramy ze skóry i kości, dzielimy na kawałki.

Ugotowaną zupę miksujemy blenderem razem z bazylią. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Wlewamy do miseczki, na górę układamy kawałki kurczaka i listek bazylii.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    musi być pyszny! Wygląda zjawiskowo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !