Sposób przygotowania

przepis na biszkopt podaje tu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/130737/biszkopt.html

galaretke rozpuszczamy i pozostawiamy do zastygniecia, nastepnie kroimy w kosteczke

mase karpatkowa przygotowac wg przepisu na opakowaniu

biszkopt kroimy na 3 krazki

dolny samrujemy masa, nakladamy kawaleczki brzoskwin, przykrywamy krazkiem biszkopta

nastepny smarujemy masa i nakladamy kosteczki niebieskiej galaetki i przykrywamy masa i 3 krazkiem biszkopta

caly tort smarujemy na gorze i po bokach masa

chlodzimy

na blat rozsypujemy rozsypujemy troche cukru pudru i rozwalkowujemy lukier zielony tak zeby powstaly duzy krazek, ktory pokryje caly tort, trzeba uwazac by lukier nie przywarl do blatu, wiec ciagle podsypywac

nastepnie lukier rozwalkowany nakladamy na tort

pozostaly ozdoby;
lukier bialy dzielimy na czesci i do kazdej dodajemy inny barwnik

nastepnie rozwalkowujemy i foremkami wykrawamy platki kwiatkow i literki

ozdoby trzeba przykleic gestym lukrem z cukru pudru

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    ale fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kolorowy i wiosenny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ślicznie ten torcik wygląda; zasługuje na dużego plusika:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !