Sposób przygotowania

Por pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni.

Do pora dorzuć pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki), smazyć aż zaczną się lekko rozpadać. Zalać szklanką bulionu. Mieszać, doprawić (sól, pieprz, ew. inne do smaku) i dalej gotować.

W międzyczasie wbić jajo do miseczki, doprawić, rozmieszać dokładnie. Zupę zdjąć z ognia, dodać rozmącone jajo, mieszać inensywnie, aż jajko się zetnie tworząc charakterystyczne strzępki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka98

    Przepis dostałam od koleżanki, która jest rodowitą Chinką, także jest w 100% prawdziwy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !