Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka ,a następnie dodajemy proszek do pieczenia, kakao i obie mąki.
Ciasto rozsmarowujemy na blaszce na papierze do pieczenia.
Pieczemy 12 minut w temp 200* C . i przekładamy na wilgotną ściereczkę po upieczeniu. Usuwamy papier i ciasto zwijamy w rulon, studzimy.
3/4 mleka gotujemy z cukrem.
Resztę mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka.
Robimy gęsty budyń .
Studzimy.
Brzoskwinie kroimy w małą kostkę .
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy żelatynę .
Ciągle ubijając dodajemy po łyżce budyniu.
Roladę rozwijamy smarujemy dżemem i kremem.
Posypujemy malinami i kawałkami brzoskwiń.
Zwijamy i chłodzimy w lodówce 2 - 3 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    musiała być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    może być inny smak budyniu?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deser !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    słodkości:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    apetycznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacja, musi być pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    poproszę o kawałek:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetna na lato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !