Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w cienkie plastry. Kiwi obieramy i drobno kroimy. Do rondla wlewamy przegotowaną wodę, dodajemy miód i cukier i podgrzewamy często mieszając do czasu aż cukier się rozpuści. Dodajemy pokrojone owoce , sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min , do czasu aż masa zgęstnieje.Przekładamy do słoików.Ja dla pewności pasteryzuję 15 min w temp. 90-95 stopni C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawy pomysł na inny dodatek do porannych bułeczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !