Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę, a następnie przełożyć na patelnię. Dodać łyżkę masła, posypać solą i dużą ilością czarnego pieprzu. Podsmażyć kostki mięsa z każdej strony i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć umyte i pokrojone w plastry pieczarki wraz z obraną i pokrojoną w piórka cebulą, pozostałym masłem, solą i pieprzem. Przełożyć do garnka z mięsem. Dodać wodę, zagotować i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodać proszek pieczarkowy i Ramę Cremefine do gotowania. Wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.

Przepis na proszek pieczarkowy znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27173/proszek-pieczarkowy.html

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajnie się pieczarki zachowały w sosiku. Nigdy nie robiłem z przekrojonych tylko po połowie, ale to już zmieniam :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Mistrzowsko przyrządzony!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    To jest to, co małe tygryski lubią najbardziej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Chętnie zjadłabym taki obiadek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo lubi? takie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !