Sposób przygotowania

Ser pokroić na 4 paski. Kiełbaski- krótkie i grube- można użyć jednej długiej pokrojonej na 4 części. Kiełbaski ponacinać z wierzchu w zdłuż, tak, żeby można było wsadzić do środka plasterek sera.
Cebulę obrać i pokroić w pióra, podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, dorzucić kiełbaski (bez sera jeszcze) i wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok 5 minut na średnim ogniu mieszając bez przerwy. Kiełbaski zdjąć z patelni i na patelnię dodać posiekany czosnek, i pomidory krojone bez skóry, wymeiszać i doprawić do smaku siołami prowansalskimi i estragonem, dusić parę minut, w tym czasie do każdej kiełbaski włożyć kawałek sera i ułożyć kiełbaski na sosie, przykryć patelnię przykrywką i dusić ok 10 minut na niewielkim ogniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajna propozycja na letni obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !