Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc, ugotować na półmiękko. Dodać przecier pomidorowy, kiełbasę pokroić w plasterki, boczek w kostkę, cebulę w piórka i wszystko razem smażyć na małej ilości tłuszczu(zamiast boczku, można użyć wędzonych żeberek, lub kości, wtedy wrzucamy je bezpośrednio do fasoli, żeby nabrała smaku wędzonki). Smażone wędliny dokładamy do fasolki, gdy jest już praktycznie miękka. Czosnek rozgniatamy, lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną i szczyptą cukru. Na koniec dodajemy majeranku (ja dodaję go dużo). Podajemy fasolkę z chlebem na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znakomity przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    robię ją raz na 2 tyg
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię taką fasolkę i często ją robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !