Sposób przygotowania

Składniki:
1,5 l pojemnik pomidorków koktajlowych
4 ząbki czosnku
2 płaskie łyżeczki oregano
1 płaska łyżeczka soli

Pomidorki umyte i osuszone zmiksować (np. w rozdrabniaczu do warzyw) wraz z czosnkiem.Dodać oregano i sól,przelać do garnka i zagotować. Przez ok.10 minut gotować na małym ogniu i gorącym sokiem napełniać słoiki.Szybko dokładnie zakręcać i ustawiać do góry dnem na ściereczce.Gdy wystygną ustawić w spiżarni.Można przechowywać je cały rok. Sok można oczywiście robić z normalnych pomidorów ,ale że mam nadmiar małych pomidorków na działce staram się je wykorzystać na zimę.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajny smaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    hehe, koktajlowe to bym zjadła na surowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !