Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ogórki z pepperoni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórków gruntowych 600 g
czosnku 1 ząbek
cukru 1,5 łyżki
octu 1,5 łyżki
oliwy z oliwek 1,5 łyżki
soli 0,5 łyżki
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ogórki z pepperoni

Ogórki myjemy, obieramy i kroimy na równe krążki. Układamy w słoiku i przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Papryczkę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Zalewamy ogórki i dodajemy przegotowaną wodę na tyle aby zakryć ogórki. Pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak