Sposób przygotowania

Cukinię myjemy obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy środek.
Mięso mielone podsmażamy z cebulką, doprawiamy. Pieczarki myjemy, oszuszamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni, doprawiając. Mięso i pieczarki mieszamy ze sobą. Wypełniamy cukinię faszem. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasiennie i kroimy w paski, układamy na farszu. Wstawiamy cukinię do pieca nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 15.
Ser żółty ścieramy na tarce, pomidorki przekrawamy na pół, szczypiorek siekamy. Wyciągamy cukinię z pieca, na wierzch układamy starty ser, pomidorki i posypujemy szczypiorkiem, wstawiamy cukinię jeszcze na 10 min. Tak przygotowaną faszerowaną cukinię podajemy z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda fantastycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda cudnie!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa12

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,zabieram do siebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    makjato

    super, napewno wypróbuję !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    oby do lata
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    rewelacja :)
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pysznie kolorowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Ekstra się zapowiada:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !