Sposób przygotowania

utrzeć margarynę z cukrem waniliowym i cukrem do białości dodawać po jednym żółtku ucierając dodać mąkę i proszek do pieczenia wlać odrobinę śmietany i wyrobić ciasto na jednolitą masę połowę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną papierem a do drugiej połowy dodać kakao i dokładnie wymieszać po czym wyłożyć na ciasto białe na wierzch posypać osączone z zalewy wiśnie i upiec w temp.180st.ok.30min.wystudzić,w międzyczasie ugotować budyń do rondelka wlać mleko a w oddzielnym naczyniu rozrobić w odrobinie mleka budyń z mąką i cukrem jak mleko zawrze wlać budyń i energicznie mieszać aby nie było grudek wystudzić,w naczyniu utrzeć margarynę na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń cały czas ucierając aż do wyczerpania się budyniu po czym wyłożyć masę na wystudzone ciasto wyrównać i posypać startą czekoladą odstawić ciasto do schłodzenia do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !