Sposób przygotowania

Ryby słodkowodne patroszymy, myjemy i kroimy na kawałki. Osuszamy i solimy. Następnie maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Tak usmażone ryby wkładamy do słoików i zalewamy zalewą ugotowana z wody (ok. 4 szklanki), octu, cukru oraz maggi. Przed zalaniem jeszcze do słoika dorzucamy ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy oraz kawałki cebuli. Zalane gorącą zalewą ryby zakręcamy. Nie pasteryzujemy. Gotowe do zjedzenia po ok. tygodniu. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    i prosze i jedzenie gotowe.. w occie lubie;)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawa ta rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Interesujący przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, fajny pomysł z tym zaprawianiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    wygląda bardzo apetycznie - jaka jest najlepsza. podejrzewam, że małe okonki bo ich ości są cieniutkie i ocet je na pewno rozmiękczy ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiamy ryby na różne sposoby ale przyznam, że takiej jeszcze sama nie robiłam - zawsze kupuję, koniecznie muszę spróbować swoich sił :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !