Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy cukrem i mlekiem, dodajemy jajka, olej i mąkę.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie lekko wyrabiamy i przygotowujemy się do robienia chrustów.
Od całości odrywamy kawałki ciasta, rozwałkujemy na grubość ok 3-4mm, następnie kroimy na paski, potem przecinamy w poprzek i nacinamy środki.
Przez nacięcie wywijamy ciasto.
Tak przygotowane ciastka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Osączmy nadmiar tłuszczu na ręczniki papierowym.
Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają smakowicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Uwielbiam takie pyszności
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ależ one apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mój maz je uwielbia :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    mało pracy a jakie smaczne i ile przyjemności z jedzenia
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    drożdżowych jeszcze nie próbowałam robić
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pyzuniu to spróbuj, są smaczne i takie puszyste
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Niedługo Tłusty Czwratek, więc chrusty będą jak znalazł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo chętnie też sprawdzę jak smakują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !