Sposób przygotowania

Mąkę przełożyć do miski. Z dwóch jaj oddzielić żółtka i dodać do mąki (białka zostawić na później). Do tego dodać śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować i umieścić w formie do tartej, dobrze dociskając do formy.
Piec w piekarniku ok 5 minut nagrzanym do 170 stopni.
Kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Grzyby pokroić, wrzucić do kiełbasy.
Do tego wlać śmietanę, dodać pieprz, ostrą paprykę i wbić pozostałe dwa jajka z pozostałymi białkami. Wszystko dobrze wymieszać i wylać do formy na ciasto.
Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec wszystko ok. 30 minut, aż farsz się zetnie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Z grzybami... Pewnie bardzo smaczna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !