Sposób przygotowania

Upiec biszkopt( przepis na biszkopt w mojej księdze przepisów. ) Przekroić na 3 części nitką, bądź nożem. Każdy krążek nasączyć zalewą z mandarynek. Zimną śmietanę 30% ubić, pod koniec dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Wlać strużką do ubitej śmietany i dalej ubijać. Wstawić masę śmietanową na kilka minut do lodówki. Na pierwszy placek ułożyć mandarynki , a na nie wyłożyć 1/3 śmietany, przykryć drugim plackiem i czynność powtórzyć. Na górę nałożyć trzeci placek biszkoptu i dokładnie posmarować go śmietaną, którą pokryć również boki tortu. Tort ozdobić różyczkami z masy cukrowej, oraz roztopioną czekoladą. Należy pamiętać, aby nie pokrywać masą cukrową całego tortu, ponieważ roztopi on śmietanę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z mandarynkami, to musi być pyszny.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Jeśli smakuje tak samo jak wygląda to po prostu niebo w gębie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Śliczny torcik!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    wyglada jak spod lopatku profesjonalisty...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    świetny, a ozoby swietnego uroku dodają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lekki i smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra torcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !