Sposób przygotowania

Kurczaka i wołowinę wrzucić na gorącą wodę, jeśli pojawią się szumowiny zebrać je.Dodać marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, ziele angielskie i liście laurowe, przyprawę do dań Kucharek. Gotować na bardzo wolnym ogniu bez przykrycia, do miękkości mięsa. Dodać sól i pieprz do smaku.
Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Mięso na rosół wrzucić do gorącej wody.Czy masz podstawową wiedzę w kwestii wywarów?! Jeśli nie, to nie wprowadzaj w błąd innych, bo rosołu to w ten sposób nie będzie!
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    I co, bez pora, za to z przyprawą?! A wołowina ugotuje się na pewno razem z udkami z kurczaka.Żenada, nie przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olivka

    Być może nie mam takiej wiedzy jak Pani Henryko, rosół ugotowałam w ten sposób i mi smakował. Chetnie poczytam na temat wywarów i z pewnością czegość się nauczę. Lepiej czegoś nauczyć niż krytykować.
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    No właśnie, temu miała służyć ta krytyka! Może i mam wiedzę, ale proszę mi wierzyć,że wszystkiego nauczyłam się od innych. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !