Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Łopatkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, czosnek, 1/4 cebuli, Kucharka, pieprz oraz czosnek niedźwiedzi wrzucamy do przystawki do blendera i drobno siekamy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Kulki wyjmujemy, na tym samym oleju szklimy pozostałą cebulę, dodajemy makaron i groszek. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem, mieszamy, smażymy przez 3 minuty. Wkładamy kulki mięsne, na wierzchu układamy żółty ser. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy całość do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Przed podaniem posypujemy całość suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Oj... nawet bardzo smaczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    przepysznie wyglada!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    rzeczywiście smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jak widać pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jak widać pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezłe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !