Sposób przygotowania

Z mięsa usuwamy ewentualny tłuszcz. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki. Mięso, jajka, otręby, cebulę, pieprz biały oraz Kucharka wrzucamy do przystawki do blendera (malaksera) i miksujemy tak, aby mięso nie było zbyt drobno zmielone. Z masy formujemy kulki (jeśli masa mięsna jest zbyt rzadka - dodajemy więcej otrąb). Pulpety obsmażamy na suchej rozgrzanej teflonowej patelni. Zalewamy wodą (do ok. 1/2 wysokości pulpetów). Dodajemy zagęszczacz/bazę (patrz mój poprzedni przepis), doprawiamy sos pieprzem młotkowanym, Kucharkiem oraz chilli i dusimy całość przez 15 - 20 minut. Przed podaniem dodajemy do sosu suszony czosnek niedźwiedzi, mieszamy.
Ja pulpety podałam z zaparzonym we wrzątku granulatem sojowym.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wyglądają wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    smakowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    fajne pulpeciki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !