Sposób przygotowania

Tłuszcz rozpuścić, dolac wodę i gotować aż zawrze. Wsypac mąke i wymieszać aż powstanie gęsta kula. Gdy się przestudzi wbić jajka i wsypac proszek. Dobrze wymieszać Ciasto nałożyć do szprycy i na blasze wylewac ciasto na kształt wianuszków. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Połowę wianuszków posmarować masa i przyłożyć druga połową.
Jagody rozgotowac w rondelku. Wsypac cukier i chwilę pogotować cały czas mieszając. Zimnym sosem polac ciastka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Cudnie się prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !