Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 70 dag
bulion warzywny 4 szkl
marchewka 3 szt
por 1/2 szt
cebula 1 szt
boczek 10 dag
kremówka 1 szkl
masło 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa grzybowa

1. Grzyby i warzywa oczyść, opłucz. Boczek pokrój w kostkę. Marchew zetrzyj na tarce, cebulę i pora posiekaj.
2. Na maśle przesmaż boczek, a gdy będzie chrupiący dodaj warzywa, grzyby. Gotuj, mieszając 20 min. Wlej bulion, dodaj listek laurowy, przykryj i gotuj na małym ogniu 25 min. Wlej śmietanę, dopraw sola i pieprzem. Wsyp koperek. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.12.2013 00:01
lubię taką zupkę
Krystyna32 24.08.2011 07:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak