Sposób przygotowania

Imbir myjemy obieramy ze skórki kroimy w plasterki i wkładamy na 5 min do wrzącej wody zakwaszonej sokiem z cytryny.Odcedzamy i układamy w słoikach przekładając przyprawami oraz cienko okrojoną bez białego miąższu pokrojoną w paski skórką z dobrze wyparzonej cytryny.Szklankę wody gotujemy ze szklanką octu winnego cukrem i miodem i gorącą zalewą zalewamy imbir i zakręcamy.Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia lub pasteryzujemy ok 10 min.Fajne lekarstwo na uczucie przejedzenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !