Sposób przygotowania

Krewetki zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy chwilkę. Odcedzamy, a wodę zachowujemy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekany czosnek i pokrojone papryki- podsmażamy chwlkę i wrzucamy również krewetki- smażymy 2-3 minuty na mocnym ogniu.
Solimy i dodajemy obrane ze skórki drobno pokrojone pomidory, fasolę ( taką z puszki lub namoczoną wcześniej i ugotowaną) oraz kilka łyżek wywaru z krewetek.
Dusimy kilka minut- przyprawiamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    nie jadam owoców morza ale może kiedyś się skuszę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    mniaaaam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !