Sposób przygotowania

Do miski wlewamy mleko i dodajemy oba cukry. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż powstanie gęsta masa. Dać do wystudzenia. Później wsypujemy do tego wszystkie woreczki ryżu. Z tak powstałej masy ryżowej formułować kuleczki, które potem należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Powstałe kuleczki dajemy na talerzyk (deskę) i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    muszą być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ryż i wiórki, ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !