Sposób przygotowania

ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka,następnie w naczyniu najlepiej na sitku wymieszać pozostałe składniki biszkoptu i dodać do ubitych jajek z cukrem delikatnie wymieszać łyżką i wylać na wyłożoną papierem blachę po czym upiec w temp.180st.ok.15-20min.wyjąć i wystudzić w międzyczasie przygotować masę słonecznikową do rondelka włożyć margarynę,wlać mleko,dodać cukier waniliowy i cukier puder wymieszać i zagotować wsypać słonecznik wymieszać,wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w temp.180st.ok.10min.na złoty kolor,wyjąć wystudzić i pokruszyć utrzeć w naczyniu margarynę lub masło z masą krówkową lub ugotowanym mlekiem słodzonym na puszystą masę i stopniowo dodawać pokruszoną masę ze słonecznika aż do wyczerpania cały czas ucierając,następnie wystudzony biszkopt przekroić na połowę i wyłożyć masę przykryć drugim plackiem i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne ciacho, jadłam je kiedyś i zrobiło na mnie niesamowite wrażenie - POLECAM :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię takie ciasta
  • 1
    bloody-moon
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa ta masa słonecznikowa, to dla mnie nowość :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !