Sposób przygotowania

Jajka rozbić w głębszym naczyniu. Rozmemłać ze sobą dodając szczyptę soli na jednolitą maź. Dodać mąkę, wodę i mleko i rozmieszać tak z jajkami aby nie pozostawić grudek. Odstawić do zgęstnienia na 15 minut. Na gorącą patelnię wylać olej, poczekać aż tłuszcz się nagrzeje i smażyć naleśniki po obu stronach. Ściągnięte z patelni pozostawić na parę chwil do wystygnięcia. Idealnie smakują na ciepło i zimno. Ja dziś w środek nałożyłem owocowego jogurtu ze zbożami oraz świeże umyte i obrane ze skórki,, pokrojone w plasterki nektarynki. Pycha! Do tego polecam, kawę, ciepłe mleko lub kakao lub ulubione cappuccino.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !