Sposób przygotowania

CIASTO: Drożdże wymieszać z niewielką ilością letniego mleka. Rozrobić je i wlać do miski. Dodać do tego 3 żółtka, jedno całe jajko i resztę mleka. Następnie dodać cukier. Wymieszać, dodać mąkę. Roztopić w rondelku margarynę dodać do ciasta. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. Na to dać pokrojone w kostkę pomidory, ogórki i szynkę. Pokroić drobno pieczarki i usmażyć na patelni. Zetrzeć na to żółty ser. Posypać przyprawą do pizzy. Piec ok. 40 minut w 180 st. Po wyjęciu polać keczupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona381

    Musi smakowac :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    domowa najlepsza
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    dobrze się zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    z ogórkami nie robiłam jeszcze..
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    mój mąż uwielbia domowe pizze, mówi że lepsze niż kupne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !