Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową i cytrynową (po 1 opakowaniu) przygotowujemy w pół litry wody. Przelać do płaskich misek i odstawić do całkowitego stężenia. Najlepiej do zamrażalki. Gdy będą już całkowicie zamrożone pociąć je na kwadraty. Odstawić. Rozpuścić dwie galaretki truskawkowe w litrze wody. Maczać w niej biszkopty i układać na dnie tortownicy. Pozostałą galaretkę odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietanę 30 procentową ubić, dodać mleko z żelatyna i cukier. Mieszać aż zacznie tężeć. Wmieszać pokrojone w kostkę galaretki.Wylać na biszkopty w tortownicy. Odłożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylać na to galaretkę truskawkową. Odłożyć jeszcze do lodówki na ok. 2 godziny.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszne słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do kawusi pyszność..
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetny deserek
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszny napewno
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam serniki na zimno, szkoda że potem tylko w boczki one idą :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !