Sposób przygotowania

1/4 kalafiora rozdzielamy na maleńkie różyczki i blanszujemy 2 minut. Kapustę szatkujemy i solimy, poczekać pół godziny aż kapusta puści sok dobrze go odciskamy i wrzucamy do miski. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki i rzodkiewki zetrzeć na tarce w plasterki, dodać do kapusty wraz z wystudzonymi różyczkami kalafiora. Dodać również 2 łyżki czubate siekanego koperku, dokładnie wymieszać. Przygotować sos: do1 łyżki przegotowanej wody wsypać 1 łyżeczkę cukru pudru, wymieszać aż cukier się rozpuści, wlać 1 łyżkę octu balsamicznego wlać do sałatki, połączyć i doprawić pieprzem, pozostawić aby wszystkie składniki przeszły sosem. Przełożyć do szklanej miski.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Lekka i smaczna. Po prostu pyszna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Lubie takie lekkie sałatki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja23

    sos z cukrem pudrem???to musi byc cos pysznego!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    fajna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !