Sposób przygotowania

Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder. Na wierzch zestrugujemy zamrożoną margarynę.Wszystko siekamy siekaczką lub długim nożem tak by nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu. Śmietanę mieszamy z solą i dodajemy razem z jajkami do mąki i masła. ponownie wszystko dokładnie siekamy, szybko zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce przez ok. 45 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy siateczka o dowolnym kształcie.Na środku każdego ciasteczka robimy wgłębienie np. dnem od kieliszka i nakładamy porcje marmolady. Ciasteczka układamy na oprószonej mąką blaszce.Pieczemy w temp. ok. 200 stopni C do zrumienienia - ok. 15 min, w zależności od grubości ciastek. Zimne ciasteczka możemy ozdobić lukrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    śliczne i pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajnie wygladaja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !