Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, dodać utarte na tarce o dużych otworach marchewki, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać do kapusty, wlać sok z cytryny, wsypać kminek, sól i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek, wymieszać. Podawać na gorąco do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszna kapustka, też niedawno robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !