Sposób przygotowania

Kruszonka:5 dag mąki wyrabiamy z kokosem, 10 dag cukru pudru i 10 dag masła.

Ciasto:20 dag masła( można dodać mało i margarynę), ucieramy z 20 dag cukru pudru i dodajemy stopniowo 3 żółtka i 2 całe jajka. Całość miksujemy na dużych obrotach i dodajemy 25 dag mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę.
Morele kroimy w ćwiartki i układamy na ciasto.

Pianka: 3 białka ubijamy i dodajemy cukier kryształ oraz kisiel np brzoskwiniowy. Ubijamy aż składniki się rozpuszczą.
Piankę nakładamy na owoce i posypujemy kruszonką.

Pieczemy w temp ok170 C 40 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda naprawdę przepysznieee !!! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    mam podobny przepis, tylko zamiast moreli dodaje się jabłka
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !