Sposób przygotowania

Wątróbkę kroimy na kawałki i posypujemy ja pieprzem, mąką i rumienimy na rozgrzanym oleju.
Jabłka kroimy na ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy na oleju.
Osuszamy i oprószamy lekko solą, cukrem i majerankiem.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy wątróbkę , oprószamy sola i majerankiem.
Przykrawamy warstwą jabłek.
Zapiekamy 10 -15 minut w temp 180 C.
Gotujemy ryż i podajemy razem z zapieczoną wątróbka i jabłkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam wątróbki,trzeba wykorzystać przepis:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    swietny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne,w taki sposob nie robiłam,ale spróbuje
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    z ryżem nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !