Sposób przygotowania

Żółtka z jajek wlać do miski, utrzeć z połową cukru, wlać mleko, wsypać cukier waniliowy, wymieszać. Połowę pokrojonej w długie plastry bułki maczać w mleku z żółtkami i układać na blaszce wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wsypać połowę pozostałego cukru, cynamon i wymieszać. Wyłożyć na przygotowane bułki, przykryć pozostałymi kromkami namoczonymi w mleku. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę, wyłożyć na kromki, zapiec. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nigdy takiej nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !