Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i włożyć do dużego garnka. Zalać 3 l zimnej wody. Zagotować i odszumować. Dodać 3 liście laurowe oraz po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu. Gotować na małym ogniu 20 minut.

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową opłukać i pokroić na mniejsze części. Pora pokroić na plastry. Przygotowane warzywa oraz kostkę rosołu z kury dodać do zupy. Gotować tak długo, aż zmiękną. Wówczas obrać pomidory, pokroić na ósemki i włożyć do garnka. Przyprawić do smaku solą. Zabielić Ramą Cremefine do gotowania. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Prezentuje się apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie robiłem jeszcze zupki z żołądków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !